fbpx

FORGOT YOUR DETAILS?

Scapa de aspectul incercanat si obosit

Tratament cearcane. Cand folosim termenul de “cearcane” de obicei ne referim la o multitudine de aspecte asociate zonei ochilor (coloratia de la roz-violaceu la maronu-intunecat; piele flasca, aspectul de “pungi” sub ochi; riduri proeminente)

Deoarece zona ochilor este in centrul atentiei, fiind regiunea care atrage si mentine privirea persoanelor cu care interactionam, este important ca aceasta sa arate odihnita, hidratata, fara riduri sau hiperpigmentare.

Care sunt tipurile de cearcane?

La nivelul zonei ochilor, cu timpul, pot aparea mai multe modificari, fiecarea avand cauze si tratamente diferite.

Cearcanele aparute in special dupa varsta de 35-40 ani, se datoreaza pierderii de substanta la jonctiunea dintre pleoapa inferioara si obraz cu formarea unui sant, producand o “umbrire” a zonei. Sunt numite “Tear Trought” si se rezolva prin corectarea lipsei de substanta prin injectarea de fillere cu acid hialuronic, Plasmagel sau grasime proprie.

Cearcanele rosii sau liliachii apar la persoane cu o piele foarte subtie la nivelul pleoapei, care lasa sa se vada prin transparenta muschii si vasele de sange superficiale. Se corecteaza prin creme, laser sau IPL si procedee care determina ingrosarea pielii pleoapelor.

Cearcanele inchise la culoare, maro sau violet, pot fi constitutionale, unele prersoane prezentand aceste modificari din copilarie si care se regasesc si la ceilalti membrii ai familiei. Alte cauze care duc la aparitia cearcanelor sunt alergiile sau iritatiile (inclusiv la produsele de makeup) la nivelul ochilor sau nasului, congestia venoasa, hiperpigmentarea. Ameliorarea acestor probleme se poate face prin aplicarea de creme de albire, lasere sau IPL, metede de imbunatatire a circulatiei, laserele vasculare pentru vene, peelinguri chimice.

Pungile de sub ochi pot fi cauzate de protruzia grasimii existente la acest nivel sau de acumularea de fluide, deoarece pielea la acest nivel este foarte subtire, datorita unei circulatii limfatice incetinite. Metodele de tratament cuprind solutii care se pot injecta pentru “topirea” grasimii, fillere pentru a estompa protruzia grasimii, creme, mezoterapie pentru imbunatatirea circulatiei, fire de suspensie pentru pielea flasca.

Ridurile statice sau dinamice pot contribui la aspectul imbatranit al zonei ochilor si pot fi abordate prin tehnici care relaxeaza musculatura impiedicand formarea acestor riduri sau prin proceduri care rejuveneaza si intineresc pielea din jurul ochilor ca Laserul fractionat Fotona ErYAG (stimuleaza colagenul care creste fermitatea pielii in decurs de 2-3 luni), sau radiofrecventa Exilis Elite.

Daca va doriti un tratament cearcane, un aspect tanar si odihnit in mod natural, adecvate varstei dumneavoastra, va recomandam cele mai potrivite tratamentele pentru intinerirea zonei ochilor

Tratamentele pentru intinerirea zonei ochilor

Ai intrebari?

Loading...
TOP