fbpx

FORGOT YOUR DETAILS?

CREATE ACCOUNT

SPUNE STOP CADERII PARULUI!

Daca va confruntati cu o cadere exagerata a parului, cu rarirea acestuia - fie difuz, fie localizat, sau cu subtierea firului de par, avem mai multe tratamente care v-ar putea ajuta.

Totul incepe cu un diagnostic precis

Pentru a stabili cea mai buna varianta de tratament, efectuarea unor investigatii suplimentare ne ghideaza in acest demers.

Alaturi de un examen medical complet si de teste de laborator, cand sunt indicate, exista cateva teste specifice care se efectueaza la nivelul parului sau scalpului:

  • The pull test (testul de tragere) contribuie la evaluarea pierderii difuze a parului scalpului. O tractiune usoara este exercitata pe un grup de fire de par (aproximativ 40-60) pe trei zone diferite ale scalpului. Numarul de fire de par extrase este numarat si examinat sub microscop. In mod normal, ar trebui sa poata fi extrase mai putin de trei fire de par pe fiecare zona. Daca se obtin mai mult de zece fire de par, testul de tragere este considerat pozitiv.
  • The pluck test (testul de indepartare) este efectuat prin extragerea unor fire de par din "radacina". Radacina parului smuls este examinata sub microscop pentru a determina faza de crestere si este utilizata pentru a diagnostica o afectiune de boală telogena, anagena sau sistemica.
  • Biopsia scalpului este utilizata atunci cand diagnosticul este nesigur si se suspicioneaza o afectiune inflamatorie.
  • Numararea zilnica a firelor de par se efectueaza in mod normal atunci cand testul de tragere este negativ. Se face prin numararea firelor de par pierdute. Parul este colectat intr-o punga de plastic transparent timp de 14 zile. Daca numarul firelor de par este >100 / zi, este considerat anormal, exceptia fiind dupa samponare, unde numarul firelor de par va fi de pana la 250 si va fi normal.
  • Trichoscopia este o metoda neinvaziva de examinare a parului si a scalpului. Testul se efectueaza cu ajutorul unui dispozitiv special care permite marirea pana la cateva zeci sau sute de ori. Aceasta permite diagnosticarea diferentiata a pierderii parului in majoritatea cazurilor.

Terapia pentru caderea parului

In functie de cauza caderii sau subtierii parului, exista mai multe tratamente care vi se vor propune in cadrul Clinicii Derma Esthetic. Acestea pot cuprinde tratamente pe care le puteti efectua la domiciliu: seruri, sampoane, tablete sau terapii pe care le efectuam cu succes in cabinet:

  • mezoterapia
  • micropen-ul
  • terapia cu plasma imbogatita cu trombocite (PRP)

Tratamente

Dupa o evaluare amanuntita, specialistii nostrii vor alege cea mai buna varianta pentru dumneavoastra.

Ai intrebari?

Încărcare...
TOP