fbpx

FORGOT YOUR DETAILS?

EPILARE LASER
ALEXANDRITE

DE CE SA ALEGI EPILARE LASER?

Metoda de epilare definitiva laser este una dintre cele mai populare si moderne alegeri, atat pentru barbati cat si pentru femei, atunci cand este vorba de indepartarea parului facial sau de la nivelul corpului. Este o solutie mai permanenta, spre deosebire de tratamentele la domiciliu sau la salon, cum ar fi metodele de epilare clasica sau prin folosirea lamei de ras.

Scapa de pana la 60% dintre firele de par, dupa o singura sedinta, din toate zonele fetei si corpului, inclusiv axile, picioare, fata, bikini, piept, spate, abdomen.

AVEM CEL MAI EFICIENT LASER PENTRU A TE AJUTA!

Epilarea laser este sigura, rapida, eficienta, accesibila si disponibila la Derma Esthetic.

Laserul Alexandrite este diferit de IPL sau de alte lasere folosite pentru epilare. Laserul Alexandrite Deka Motus este mai eficient, nedureros si poate trata cele mai variate tipuri de par si piele.

Laserele de inalta calitate sunt dispozitive scumpe, motiv pentru care cele mai multe clinici nu dispun de aceasta tehnologie. La Derma Esthetic utilizam cele mai bune si sigure echipamente si produse, astfel incat puteti fi siguri ca veti obtine rezultate excelente, in conditii de siguranta.

Programati-va acum iar personalul nostru calificat este in masura sa va raspunda la orice intrebare si sa va ofere cele mai bune si confortabile tratamente.

Procedura distruge foliculul de par cu ajutorul dispozitivelor care emit lumina, fara a afecta pielea. Aceste dispozitive sunt fie IPL (aparate care emit Lumina Intens Pulsata), fie diferite tipuri Laser (alexandrite, dioda, neodynium, etc).

Foto-epilarea se bazeaza pe principiul fototermolizei selective. Aceasta presupune ca lumina emisa de o sursa, este absorbita de un cromofor (pigment), fiind transformata in caldura, care deterioreaza ireversibil celulele care genereaza par, in cazul epilarii.

Indepartarea parului nedorit este una dintre cele mai frecvente proceduri estetice. In comparatie cu metodele traditionale, indepartarea progresiva a parului cu laser este metoda cea mai moderna, sigura, eficienta, durabila, convenabila si rapida.

Tehnica de racire a pielii disponibila pe laserul Deka Motus Moveo, face ca epilarea sa fie mult mai sigura si virtual nedureroasa, pentru cei mai multi dintre pacienti.

Pentru a obtine o intarziere a cresterii parului, este suficienta deteriorarea papilei foliculului de par, efect obtinut in general cu IPL-urile si aparatele folosite la domiciliu, in timp ce pentru obtinerea unor rezultate mai bune in indepartarea parului nedorit, sunt necesare tehnologii mai puternice, pentru deteriorarea celulelor stem (care regenereaza firul de par), efect fiind mai usor obtinut cu dispozitive laser.

Laser-ul nu este carcinogenic (teratogenic) deoarece lumina emisa este in zona luminii vizibile si infrarosii; acest tip de lumina fiind neionizata, deci nu exista nici un risc de stimulare al tumorilor.

Mai mult, procedura de epilare laser este efectuata de personal calificat sub supravegherea unui medic, asigurand siguranta pacientului in orice moment.

Alaturi de beneficiul estetic, epilarea laser are si un beneficiu medical in itratamentul cu succes in unele afectiuni medicale ca foliculita (inflamatia foliculului de par) sau hirsutism (cresterea excesiva a parului), atat la femei cat si la barbati, cu rezultate garantate, atunci cand sunt efectuate de specialisti.

Epilarea laser este o procedura specializata, iar pentru a obtine toate beneficiile cu riscuri minime, nu ar trebui lasata in mainile oricui. Personalul calificat care efectueaza epilarea laser, trebuie sa fie capabil sa anticipeze orice situatie care poate aparea si sa-si foloseasca cunostintele pentru a realiza un tratament cat mai eficient si, prin urmare, in mai putine sedinte de tratament.

Tratamentul pentru indepartarea parului cu laser este sub supravegherea unui medic care nu numai ca efectueaza un istoric medical, dar si recomanda tehnologia cea mai potrivita pentru tipul de par si piele al pacientului, configurand parametrii optimi ai tratamentului la fiecare sesiune.

Puteti beneficia de epilarea cu laser fie ca sunteti barbat sau femeie, de la pubertate si pentru orice zona a corpului, inclusiv barba, parul din nas sau urechi, sprancene, zona pubiana, fese etc.

Inca din prima consultatie informativa, daca este necesar, se va desfasura un test de screening pentru a evalua care tehnologie de epilare laser este cea mai potrivita si pentru a ajusta parametrii indicati pentru fiecare tip de piele si pentru culoarea parului. Acest test va asigura eficacitatea terapeutica a epilarii laser, va preveni aparitia posibilelor efecte secundare si va cuantifica gradul de sensibilitate al fiecarui pacient. Acest test, va avea loc la momente diferite in timpul tratamentului, pentru a asigura o eficientă maxima cu risc minim.

Cu sistemele de epilare laser de ultima generatie, se obtin rezultate optime si de durata.

Pentru obtinerea celor mai bune rezultate, intervalele dintre sedintele de epilare laser trebuie sa fie corelate cu ciclul anagen/telogen, astfel incat fierare sedinta sa afecteze grupuri diferite de foliculi.

Prin folosirea laser-ului pentru epilare, firele de par sunt eliminate progresiv, deoarece numai parul care se afla in faza anagena (de crestere activa), este afectat permanent.

Firul de par propriu-zis este cel care transmite energia laserului la radacina, pentru a o distruge (in cazul laserelor alexandrite si dioda), laserul Nd:YAG fiind o exceptie, deoarece acesta actioneaza direct asupra vaselor care hranesc bulbul de par.

Cu aceste lasere se elimina aproximativ 80-90% dintre firele de par, deoarece restul pot fi afectate de modificari hormonale care accelereaza “trezirea” acestor bulbi, care s-a aflat pana atunci in repaus, si se poate intampla ca unele fire de par (care nu au aparut niciodata) sa-si faca aparitia, astfel incat ar putea fi necesare sedinte de intretinere din cand in cand (luni sau ani).

Cele mai bune rezultate in epilarea laser se obtin in cazul parului inchis la culoare si gros, desi exista si alti factori care pot influenta rezultatele sesiunii de depilare.

Cu toate acestea, este important sa retineti faptul ca, in momentul tratamentului, bulbii de păr care se afla in faza "inactivă", in care nu cresc, (reprezintă 10-20% din nivelul total al corpului si 30-40% la nivelul fetei) pot sa creasca in orice moment pe parcursul vietii individului, ducand la aparitia unor "recaderi" pe termen mediu si lung, dupa sesiunile de depilare. De asemenea, ele nu reusesc sa elimine parul foarte deschis la culoare si fin, carunt, datorita lipsei de melanina care nu permite conducerea luminii emise de catre laser. In aceste cazuri, recurgem la depilarea traditionala prin electroliza, in maini foarte experimentate.

In cazul in care in timpul unei sedinte de epilare pielea este mai bronzata, pentru epilare se va folosi un laser cu lungime de unda mai lunga, respectiv laserul Nd:YAG.

Pentru aceste cazuri, laserul pe care il detinem la Derma Esthetic permite epilarea datorita tehnologiei speciale de contact cu pielea, aplicatorul racind pielea si protejand-o precum si posibilitatea de a folosii energii mai joase spre deosebire de sistemele clasice, cu aceeasi eficienta dar in mai mare siguranta si mai putina durere.

Durata medie a unei sedinte de epilare este de 15 pana la 60 de minute (in functie de zona de tratament), dupa care puteti relua imediat activitatea normala, deoarece produce doar o usoara roseata, care dispare in cateva minute sau ore.

Intre sedintele de epilare nu trebuie sa va expuneti la soare si trebuie sa folositi crema de protectie solare. Trebuie sa dati atentie si expunerii accidentale la soare, ca atunci cand mergeti sau conduceti cu pantaloni scurti sau fusta scurta.

Pregatirea zonei se face prin raderea acesteia cu o zi inainte de sedinta de epilare. Inainte de sedinta de epilare este recomandat sa nu folositi ulei de corp.
Pentru ca epilarea laser sa fie eficienta, pe zona respectiva nu trebuie sa fie folosite metode care smulg firele de par (ceara, benzi epilatoare, aparat de epilat) cu minim 3 saptamani inainte de sedinta de epilare laser.

Intervalul dintre sedintele de epilare laser, recomandat in primele cateva sesiuni de tratament, este de 4 pană la 6 saptamani. Intervalele prea scurte sau prea lungi, dintre sedintele de epilare laser, implica o pierdere de eficacitate. Utilizarea de ceara, pensat sau epilare clasica intre sesiuni nu este recomandata, deoarece este afectat ciclul normal de crestere anagen/telogen.

Cu toate acestea, rasul cu lama este permisa in cazul in care pacientul nu doreste prezenta parului pana la urmatoarea intalnire.

Numarul de sesiuni de epilare laser este legat de procentul de fire de par din faza anagena (de crestere activa). De exemplu, daca 20% din firele de par sunt in faza anagen, va fi nevoie de cel putin cinci tratamente cu laser pentru indepartarea parului. Acest lucru este doar teoretic si indicativ, iar cresterea parului este asincrona si fiecare folicul are cicluri independente.

Laserul afecteaza numai foliculii de par din faza de crestere anagena, care au o teaca absorbanta, iar efectul terapeutic obtinut depinde de utilizarea energiei optime (fluenta) la fiecare sesiune de tratament.

Cand parul recreste in faza telogena, poate parea ca nu a existat o reducere a densitatii parului in zona tratata, cand, de fapt, ceea ce s-a intamplat este ca numai firele care se aflau in faza anagena au fost distruse. Pentru cele mai bune rezultate, intervalele de tratament trebuie sa fie legate de ciclul anagen/telogen, astfel incat fiecare sedinta sa afecteze diferite grupuri de foliculi.

Prin urmare, numarul sedintelor depinde de zona tratata, tipul de piele, densitatea parului, adancimea acestuia si de ciclu de crestere. De obicei numarul de sedinte necesar este intre 6 si 8, dar este foarte variabil.

Cu siguranta nu. Daca luati in considerare pretul unei sedinte ca principalul factor in decizia alegerii unui cabinet, va poate costa foarte mult. Unele cabinete/saloane ofera sedinte ieftine pentru perioade lungi de timp, cu aparate nesigure si ineficiente, fara profesionisti care sa stabileasca tipul de piele, cea mai buna lungime de unda potrivite pentru pacient in acel moment.

In cele din urma, in cazul in care nu sunt disponibile diferite tipuri de lasere pentru diferitele tipuri de par, alaturi de supravegherea medicala pentru a le utiliza corect, tratamentul general va fi nesigur si ineficient, va dura mai mult timp si, prin urmare, costurile vor ajunge mari iar problemele posibil si mai mari.

Daca vreti sa evitati nereguli, tratamente ineficiente si eterne, sunteti in maini bune.

Selectarea lungimii de unda in tratamentele de epilare laser trebuie sa se bazeze pe coeficientul maxim de absorbtie al pigmentului continut in structura care doreste sa fie distrusa (melanina foliculilor de par), in contrast cu coeficientul de absorbtie al tesutului inconjurator.

Astazi, exista patru tipuri de sisteme de fotoepilare principale (cu lungimi de unda diferite):

- Aparatele IPL, gasite in saloane de infrumusetare si saloane de coafura.
- Laser Alexandrite (755 nm): pentru pielea mai deschisa la culoare, cu par inchis, in centrele medicale.
- Laser dioda (810 nm): pentru pielea si parul mai inchise la culoare, in centrele medicale.
- Laser Neodymium-YAG (1064 nm): indicat in special atunci cand exista un contrast foarte mic intre par si piele (parul inchis pe pielea inchisa la culoare, parul deschis pe pielea deschisa la culoare), in centrele medicale. Este in mod special indicat pentru persoanele care au fost expuse anterior la soare, ultraviolete (este mai sigur decat alte lasere de epilare), sau pentru localizarea mai profunda a parului (cum ar fi spatele barbatilor).

Laserul este folosit pentru toate tipurile de par, atat facial cat si corporal, desi este mult mai eficient (mai putine sesiuni de tratament) in cazul parului gros de culoare inchisa, pe pielea deschisa la culoare. Parul alb (gri), foarte blond si rosu poate fi indepartat numai prin electroliza, cu exceptia cazului in care bulbul isi pastreaza inca culoarea inchisa originala.

Epilarea laser la femei
- ZONA FOARTE MICA: periareolar, sprancene, degetele de la maini sau picioare, buza superioara, linia intermamara, linia alba inferior, nas, ureche si perciuni.
- ZONA MICA: axile, maini si picioare, barbie central, urechi, perianal si pometi.
- ZONA MEDIE: antebrate, gat, inghinal complet, lombar, barbie extins, linia alba extins.
- ZONA MARE: ½ picior, abdomen, coapse, brate, fata complet, fese, ½ spate, piept.
- ZONA FOARTE MARE: picioare lung.

Epilarea laser la barbati
- ZONA FOARTE MICA: periareolar, frunte, sprancene, nas, ureche.
- ZONA MICA: axile, linia intermamara, linia alba inferior, degetele de la maini si picioare, scrot, barbie central, urechi, perianal si pometi.
- ZONA MEDIE: antebrate, gat, inghinal complet, lombar, barbie extins, linia alba extins.
- ZONA MARE: ½ picior, abdomen, coapse, brate, fata complet, fese, ½ spate, piept.
- ZONA FOARTE MARE: picioare lung.

Este una dintre cele mai de succes beneficii estetice si medicale ale epilarii cu laser, satisfactia pacientilor cu foliculita, inflamatiea foliculului de par, care in multe cazuri nu ajunge sa iasa la suprafata si ramane "inradacinat", este totala in toate cazurile.

Tratamentul femeilor cu hirsutism sau par in exces si tratamentul spatelui si pieptului la barbati.

Ai intrebari?

Loading...

programeaza-te acum:

Loading...
TOP